2009-03-02 12:23:25• hírek • Szatmar.ro

Nyertek az éllovasok

Magabiztosan nyert a Dinamo, könnyedén a Rapid, nehezen a Temesvár és a CFR.

Három hónap téli álom után útjára indult a Liga1 tavaszi idénye, melyben öt csapat vív komoly eséllyel a bajnoki címért, ennyi csapat állt ugyanis a forduló előtt hat ponton belül a bajnoki tabella élén. Győzelemmel mutatkozott be Temesváron Gabi Balint, Kolozsváron pedig a Jindra-Uhrin páros, öt hónapja nyeretlen ugyanakkor Marius Lacatus.

 

Utóbbi csapata, a Steaua nyitotta a „bált" a Vaslui elleni mérkőzéssel. Hiába kezdtek jobban a hazaiak, a moldovai csapat új szerzeménye, Wesley Lopez kilenc perc elteltével megszerezte első gólját a román bajnokságban. A vendégek előnye az első fél óra végéig tartott, ekkor a már korábban többször is helyzetbe kerülő Stancu szerezte meg az egyenlítést. A folytatásban is a Steaua volt valamivel aktívabb, ám a gólhelyzetek szép lassan elmaradtak, és csak a nagy iram és kemény belépők maradtak. A végére kissé beszorult a Vaslui, ám a katonacsapat nem tudott gólt szerezni, így lépéshátrányba került riválisaival szemben.

A Temesvár az Argest fogadta és akárcsak a Steaua, hiába kezdett veszélyesebben, a kilencedik percben Nastasie a vendégeknek szerzett vezetést. A bánságiak a 20. percben a costa-ricai Parks fejesével egyenlítettek, majd szinte a végéig mezőnyfölényben játszottak ugyan, de az igazán nagy helyzetek elmaradtak. Bár a második félidő közepén egy rövid ideig az Arges kiegyenlítette a játékot, a végére ismét beszorult, aminek a 86. percben Stancu közelről szerzett gólja lett a következménye.

A téli szünetben a Rapid csapata a folyamatos anyagi nehézségek révén állt a figyelem középpontjában, ám ez, úgy tűnik, nem zavarta meg a játékosokat. A Besztercén lejátszott mérkőzésen a Rapid, mint egy nagy csapat, könyörtelenül kihasználta az ellenfél hibáit, és könnyedén nyert. A 26. percben, egy hatalmas hazai lehetőség után a kontrából Djalovics szerzett vezetést a vasutasoknak, majd hét perccel később Spadacio használta ki a hazaiak zavarodottságát. A szünet után a Beszterce megpróbált egyenlíteni, erre meg is volt az esélye, ám csak a szépítés sikerült. Három perccel a vége előtt aztán Zaharia egalizálása helyett egy újabb kontra és egy újabb gól következett (Andrade), így az erdélyiek továbbra is maradnak a tabella veszélyes részében.

A címvédő Kolozsvári CFR a vártnál talán nehezebben tudta legyűrni az utolsó előtti Otopenit, pedig végig nagy fölényben játszott. Kone azonban közelről fölé lőtt , Dubarbier pedig a kapufát találta el, akárcsak a túloldalon Lazics. Mivel a vendégek nem tudták értékesíteni kontra-lehetőségeiket és a vasutasok is elszalasztották a lehetőségeiket, egészen a 88. percig várni kellett az egyetlen találatig, amikor is Diaz fejelte be Panin beívelése után a labdát.

Az első tavaszi fordulót a Dinamo zárta, amely a Pandurii csapatát fogadta. A vendégek legnagyobb bánatára Niculae már két perc elteltével gólt szerzett, így Sorin Cirtu nem tudta alkalmazni szokásos betonvédekezéses taktikáját, aminek következtében Niculescu a 27. minutumban már a második hazai gólt jegyezte. Ezt követően visszavettek a bukarestiek, a vendégek pedig nem tudtak élni az alkalommal, a 93. percben pedig a 11 hónap után pályára lépő Zicu háromra növelte a különbséget, és beállította a végeredményt.

A tabellát a Dinamo vezeti 38 ponttal, hárommal megelőzve az Urzicenit és hattal a Temesvár-CFR duót. A Rapid 31 ponttal az ötödik, a Steaua egy egységgel kevesebbel a hatodik.

Eredmények:

Iasi-Craiova 1-0
gól: Bratu (58.)

Steaua-Vaslui 1-1
gólok: Stancu (27.) illetve Lopez (9.)

Galati-Szászmedgyes 3-1
gólok: Paraschiv (13., 45.), Iorga (39.), illetve Todea (19.)

Farul-Buzau 2-0
gól: Rusmir (20.), Alibec (52.)

Temesvár-Arges 2-1
gólok: Parks (20.), Stancu (85.) illetve Nastasie (9.)

Urziceni-Brassó 0-0

Beszterce-Rapid 1-3
gólok: J.Pedro (71.) illetve Djalovics (26.), Cesinha (33.), J.P.Andrade (87.)

Kolozsvári CFR-Otopeni 1-0
gól: Ruiz (88.)

Dinamo-Pandurii 3-0
gólok: Niculae (2.), Niculescu (28.), Zicu (93.)

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: